vrijdag 21 juni 2024

3632 Dictee vrijdag 21-06-2024 (1) – dictee Speltest Taalstaat Onze Taal week 1 - 2024 √

 Dictee – dictees [3632]

Gegeven 10 zinnen met steeds de vraag: hoeveel fouten zitten er in deze zin? Antwoordmogelijkheden van 0-4 – rood = fout [groen: goed], aantal: groen.

Zin 1

 

De sympathieke tai-chileraar was er van ervan overtuigd dat eenieder baat heeft bij innerlijke rust.

1.

Zin 2

 

Het kraggenstaartjesmos bestaat uit rechtopstaande stengeltjes en gedijt onder meer goed in laagveenmoerassen.

0.

Zin 3

 

We zijn rechttoe-rechtaan rechttoe rechtaan afgestevend op een glorieuze overwinning in de nacompetitie.

1.

Zin 4

 

Om bij te komen van een schooldag vol recalsitrante recalcitrante havo-ers havoërs en ballorige balorige brugsmurven brugsmurfen nam de leraar een koudwaterbad.

4.

Zin 5


Het boek beschreef de bewoners van een Vinex-wijk als een stel zielenpoten, die stiekem tranquilizers tranquillizers wegspoelden met grote glazen cognac.

1.

Zin 6

 

Word Wordt je ook weleens een ad-hocoplossing voorgelegt voorgelegd waarvan je denkt: ik weet zo een-twee-drie niet of ik dit verstandig vindt vind?

3.

Zin 7


Beide kampen spelen elkaar de zwartepiet toe, waarbij ze elkaar over en weer uitmaken voor zijige milennials millennials en onbehouwen patjepeeërs.

1.

Zin 8

 

On de geluidsoverlast van het uitdijende forenzenverkeer *** te reduceren wordt soms gebruikgemaakt van buitennissige buitenissige oplossingen.

1.

*** GB en VD ook: forensenverkeer, forens met mv. forens/zen

*** ww. GB forens/zen, VD alleen forenzen

Zin 9

 

Gooi gerust een theelepel basterdsuiker, een snufje cayennepeper en een handje vol handjevol rozemarijn en peterselie in de Oosterse oosterse noedelsoep.

2.

Zin 10

 

Van heinde en verre komen er touristen toeristen af op deze pittoresque pittoreske Hollandse stad, die de bakermat van het Delfts blauw is.

2.

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten