woensdag 20 juni 2012

0019 Dictee woensdag 20 juni 2012: Groot Breskens Dictee √

Specialisten
Het was ontzettend gezellig, zaterdagmiddag 16 juni in het Visserijmuseum in Breskens bij het 5e Groot Breskens Dictee. De ruimte was prima, er werd goed voorgelezen en dat was dus duidelijk verstaanbaar. Van de 12 Specialisten waren er maar liefst 10 Vlaming. De beste Nederlander werd 4e en de andere (met Vlaamse roots) werd laatste. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde: eeuwige winnaar Joost Verheyen werd verslagen door Robert Joosen. Ze hadden elk 6 fouten (op 100 invulwoorden) maar Joost schreef meteen het eerste shoot-outwoord fout: hexakosioihexekontahexafobie (angst voor het getal 666, dat in de Bijbel een bepaalde rol speelt). Derde werd Christiane Adams.

Liefhebbers van buiten Breskens
Deze groep telde 9 deelnemers, waaronder wethouder Jan Schaalje, die ook de prijzen uitreikte. Hier moesten 50 woorden worden ingevuld. Winnaar was hier Raf Coppens met 6 fouten, tweede Birgit Kuppens met 9 fouten en derde na barrage de Nederlander Rik van der Linden.

Liefhebbers van binnen Breskens
Hiervan waren er 7. Ze moesten dezelfde woorden invullen als de andere liefhebbers (en de jeugd). Winnaar werd hier Sietz Leeflang met 14 fouten, tweede werd Nel van Kouterik. In deze categorie kon men ook teams vormen van 3 personen. Het team van het Visserijmuseum heeft daarbij gewonnen.

Jeugd
Er waren ook drie deelnemers van 11, 12 en 14 jaar. Voor elk van hen was er een prijsje: Sherryl Kommers uit Terneuzen werd eerste (zij kreeg het Groene Boekje), Noëlle Brouwer tweede en Elvira van den Dries derde.

Nakijken
De dictees zijn in een goede sfeer en harmonie onderling nagekeken. Dat ging prima. Na afloop kregen alle deelnemers een drankje en een rondleiding door het museum en daarna is een vijftiental deelnemers nog wezen eten bij onze sponsor Taverne J en B. De andere sponsors waren C1000 - Ingels, Rabobank, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en Boekhandel Bruna.

Scholendictee
Op vrijdagmiddag 15 juni vond in Hooge Platen in Breskens het Scholendictee plaats. Ruim 40 kinderen vonden de 50 invulwoorden moeilijk. Het was enorm spannend. Er waren vier deelnemers met 15 fouten. Na een zenuwslopende barrage met woorden als vanille-ijs en spaghetti werd spellingkampioen van de gemeente Sluis (oftewel West-Zeeuws-Vlaanderen) Annabel Boeckhout van de OBS Breskens. Tweede werd Evy Buitendijk en derde Youri Vermeulen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten