zaterdag 10 maart 2012

0005 Dictee woensdag 14 maart 2012: ik zie u toch vanavond? √

Volgende week zal ik een kleine nabeschouwing van het Rotarydictee in Goes houden. Ik zie u toch vanavond: woensdag 14 maart, 19.30 uur aanwezig, Goese Lyceum, Bergweg 14, Goes? De week erna beginnen we dan – het hele jaar door – met mijn en uw noeste arbeid (die adelt) om u op een nog hoger spellingniveau te brengen. Wekelijks zal ik een bepaalde problematiek aan de orde stellen. Ik ga weleens met vakantie, maar dat vul ik dan later wel in; er moet en zal iedere week een blog zijn! Overigens: het dictee is klaar (dat moest ook wel). Liefhebbers en Specialisten moeten 62 + 18 'woorden' invullen. Bij de Specialisten tellen die 18 woorden gewoon mee, bij de Liefhebbers niet, maar mochten er bij de winnaars ex aequo's zijn, dan bepaalt het aantal goede woorden bij die 18 de winnaar. En als ook dat nog gelijk is, nou ja, dan heb ik nog wel een paar aardige woorden in mijn binnenzak zitten! En u weet het: u doet anoniem mee en alleen van de winnaars worden de foutenaantallen bekend gemaakt.

Misschien vraagt u zich af, hoe de agenda van een dicteegek eruitziet. Nou, maart was een idiote maand. Ik zal u het lijstje geven. De goede vrede thuis wordt nog net bewaard omdat al mijn winst (bloemen, boekenbonnen en wat dies meer zij) naar mijn eega gaat. Maart, 10 dictees: dinsdag 6 maart bij het 2College in Tilburg, donderdag 8 maart Leiden (Leidsch Dagblad), woensdag 14 maart Rotary Goes, vrijdag 16 maart Groot Deventer Dictee (stadhuis), zaterdag 17 maart finale van het Armoededictee (na voorrondes in heel Vlaanderen in het Vlaams Parlement in Brussel), maandag 19 maart Theaterdictee in Dronten, woensdag 21 maart Wierden (gemeentehuis), donderdag 22 maart Veenendaal (Rotary, Christelijk Lyceum), vrijdag 23 maart Geldermalsen (veilinghal) en ten slotte vrijdag 30 maart Rotary Papendrecht. Ter geruststelling: in april maar 4 dictees, in mei mogelijk maar één of twee en vrijdag 15 juni het scholendictee in Breskens en zaterdag 16 juni het volwassenendictee in Breskens. Over die laatste twee zal ik u nog nader informeren.

Omdat u zo aandringt, een paar tips voor vanavond: hoedendoos (alleen hoeden), gedachtegoed (gedachten en gedachtes), tarwebrood (tarwe heeft geen meervoud) en aspergesoep (alleen asperges), agentenuniformrokje en studentenzwangerschap (vrouwelijke nevenvorm toch met n) en bolleboos (versteende uitdrukking). Daarnaast: Karla Peijs, Paskal Jakobsen en Sergio Herman. Die zitten echt in het dictee, maar jammer dan … u hoeft ze niet in te vullen!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten