maandag 1 juli 2019

1690 Dictee maandag 01 juli 2019 (1) dictee Groot Dictee Voorne-Putten-Rozenburg 2019 √

Dictee - dictees [1690]

Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg 2019

Geluksgetal (auteur: N.N., wil niet vermeld worden)

1. In groten getale zijn wij vanavond bij elkaar ter gelegenheid van de dertiende editie van het Groot Dictee. Vele [veel] mensen met empathisch vermogen dragen hun steentje bij om van dit ongeluksgetal geen echec maar juist een overweldigend financieel succes te maken.

2. De schrijvers kunnen naar hartenlust hun kennis van het Standaardnederlands tentoonspreiden! Switcht u uw smartphone geheel en al in [naar] de uitstand [evt. uit-stand, zelfnoemfunctie] om te voorkomen dat fervente fans van de online [bnw.] Van Dale [ook wel: online-VD] of welbekende scrabbleapps als rancuneuze eikels en/of als harteloze ladelichters worden betiteld.

3. Overheidsdiensten gaan bijwijlen prat op het feit dat zij als medebedenkers van projecten, met name op het gebied van faunabescherming, een fooienpot voorhanden hebben. Rotaryclub [zo in GB, eigennaam is eigenlijk: Rotary Club] Brielle spant zich echter, zonder raadpleging van dagboekfragmenten, in voor minderbedeelden zowel in als buiten onze contreien.

4. Niet door het aanreiken van beddengoed aan afgepeigerde dierenklinieken, maar door vijftig jongeren met een beperking een magnifieke dag in Diergaarde Blijdorp te bezorgen [Als leestekens niet gegeven werden: flinke pauze om een nieuwe zin af te dwingen!]. Dus ook: aapjes in plaats van appjes kijken.

5. Een tweede aanbiddenswaardig doel is het ruggensteunen van de organisatie REMER (*) in Brazilië, die zich ervoor inzet om kansarme straatkinderen in Rio de Janeiro opvang en onderricht te bieden. Mogelijkerwijs wordt u mettertijd getrakteerd op een nieuwe virtuoze voetbalprima-donna.

(*) REMER is een hulpverleningsorganisatie in Brazilië. De Nederlander Robert Smits heeft deze organisatie in 1984 opgericht. REMER is een afkorting die staat voor 'Refúgio de meninos e meninas da rua' ('schuilplaats voor straatkinderen').
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten