maandag 26 november 2012

0042 Dictee woensdag 28 november 2012: Dictee Voorronde Hardenberg (correct) √

Voorronde Groot Hardenbergs Dictee (correct)

Vorige week kreeg u de voorronde van Hardenberg met  40 fouten erin. Bijgaand de 40 correcte woorden (onderstreept).

1. De fotografen ontwaarden in de tuin op een hardhouten bank twee gezellig keuvelende dames en hadden een opmerkelijk déjà vu toen zij hun telelenzen focusten op de beide bejaarden tussen de rododendrons.

2. De opticiens werden mondeling gebrieft (gebriefd) hoe zij met een password (paswoord) toegang konden krijgen tot het patiëntendossier van hun cliënten zonder dat er cruciale gegevens werden gedeletet.

3. De bedienende lakeien, gekleed in een rood livrei met brokaten galons, betraden de feeëriek verlichte eetzaal met een kleine hoofdnijging waarbij de ovale schalen beladen met patisserie gevaarlijk overhelden.

4. De reporter luisterde met gefronste wenkbrauwen toe, toen de atleet die net in een nek-aan-nekrace de hordeloop had gewonnen, stelde, dat het een appeltje-eitje was geweest, een niemendalletje voor iemand van zijn kaliber.

5. Het liet de docent siberisch dat er door de recalcitrante tweedeklassers naar hartenlust werd gebakkeleid of deze vorm nu piramidaal, conisch of cilindrisch genoemd moest worden.

6. Hardenberg is in het bezit van een energieke creativiteit en beschikt over ongekende faciliteiten als decor, terwijl de Vechtoevers een unieke accommodatie vormen voor een talrijk publiek. Het theaterspektakel bracht dit rijke potentieel tot volle ontplooiing.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten