woensdag 21 november 2012

0041 Dictee woensdag 21 november 2012: Dictee voorronde Hardenberg √

Woensdag 21 november 2012: Dictee voorronde Hardenberg

Nog zo'n leuke opgave! Om aan het Hardenbergs Dictee mee te mogen doen (alleen voor plaatselijke kandidaten!) moest de voorronde worden ingestuurd. In onderstaand dictee staan 40 fouten. Vindt u ze allemaal? De oplossing komt volgende week!

Voorronde Groot Hardenbergs Dictee

1. De fotograven ontwaardden in de tuin op een hard houten bank 2 gezellig keuvelende dames en hadden een opmerklijk déja vu toen zij hun telelensen focusten op de beiden bejaarden tussen de rhododendrons.

2. De opticiëns werden mondenling gebrieft (gebriefd) hoe zij met een pasword toegang konden krijgen tot het patiëntendossier van hun clienten zonder dat er cruçiale gegevens werden gedeleet.

3. De bedienende lakeiën, gekleed in een rood livrei met brokate galons, betraden de feeëriek verlichte eetzaal met een kleine hoofdneiging waarbij de ovalen schalen beladen met patiserie gevaarlijk overheldden.

4. De reporter luisterde met gefronsde wenkbrauwen toe, toen de athleet die net in een nek-aan-nek race de hordenloop had gewonnen, stelde, dat het een appeltje eitje was geweest, een niemandalletje voor iemand van zijn caliber.

5. Het liet de docent Siberisch dat er door de recalciterante tweede klassers naar hartelust werd gebakkenleid of deze vorm nu piramidaal, konisch of cylindrisch genoemd moest worden.

6. Hardenberg is in het bezit van een energique creativiteit en beschikt over ongekende facilieteiten als décor, terwijl de Vechtoevers een unieke accomodatie vormen voor een talrijk publiek. Het theaterspektakel bracht dit rijke potentiëel tot volle ontplooing.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten